Érzéseim...

Miről szól a blogom? Rólam. :) Amit érzek, gondolok, ami foglalkoztat és ami megfog... Röviden ennyi. Többit majd lásd később. :))

Contact

Msn: hamialinda@hotmail.com
E-mail: lindablog@vipmail.hu

Címkék

álom (5) barátság (40) család (27) dalszöveg (12) gondolat (58) idézet (83) lindás (141) magány (6) nótár mary (6) paulo coelho (5) shakira (5) spanyol (5) szeretet (46) szomorú (41) vers (30) vidám (12) videó (6) Címkefelhő

Balla D. Károly: Sas vagyok, rigó vagyok

2007.04.09. 21:53 - HamiaLinda SPANYOL ZENE

Címkék: idézet

Néha öngyilkosságba kergetem a bennem lakó sasokat, azzal fenyegetőzöm, hogy elűzöm őket a büszke sziklákról és deszkákból összerótt madárházba telepítem valamennyiüket, és akkor majd férgeken kell éljenek, meg azon a magon, amit elibük vetek, s ezért még énekelniük is kell majd.

Néha öngyilkosságba kergetem a bennem lakó sasokat azzal, hogy a rigók énekét magasztalom folyton, s hogy őket is dalra akarom tanítani vijjogás helyett, ezt addig mondogatom nekik, amíg megelégelnek s szárnyukat összezárva a szabadesésnek átadják magukat.

Néha öngyilkosságba kergetem a bennem lakó sasokat, amiért nem akarnak sasok lenni, ilyenkor összezárják szárnyukat s kő-ként zuhannak alá, ekkor már hiába kiáltom, hogy állj, maradjatok sasok, már nem kívánom, hogy rigóvá váljatok, ekkor már hiába kiáltozom, mert a szél hangosan süvölt mellettük s nem hallhatják szavam, csak én hallom később a tompa puffanást, amint halálra zúzzák magukat a köveken.

Tegnap azt mondta az egyik bennem lakó rigó, hogy sas szeretne lenni.


Itt található meg a vers:
hhrf.org/ungbereg/konyv/halott_madarral/halott_madarral_i.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://hamialinda.blog.hu/api/trackback/id/tr2456571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.04.17. 19:13:41

Kedves Linda, nagyon örülök, hogy megtetszett neked ez a versem, de tudnod kell, hogy minden effajta újraközlés sérti a szerzői jogokat, a jogtulajdonos engedélyéhez van kötve. Biztosan hallottál róla, hogy ugyanezen okból nemrégiben a Magyar Elektronikus könyvtárból még halott szerzők műveit is le kellett szedni, mert a jogörökösök nem járultak hozzá a közléshez.
Nos, én hozzájárulok, viszont arra kérlek, máskor légy óvatosabb és lehetőleg előzőleg kérjél engedélyt a szerzőtől, illetve tüntesd fel, honnan vetted át a verset. Kérlek, ez alá a vers alá is tedd oda a honlapom linkjét, amelyen megtalálható a vers:
hhrf.org/ungbereg/konyv/halott_madarral/halott_madarral_i.htm

Kösz szépen, üdv.


süti beállítások módosítása