Érzéseim...

Miről szól a blogom? Rólam. :) Amit érzek, gondolok, ami foglalkoztat és ami megfog... Röviden ennyi. Többit majd lásd később. :))

Contact

Msn: hamialinda@hotmail.com
E-mail: lindablog@vipmail.hu

Címkék

álom (5) barátság (40) család (27) dalszöveg (12) gondolat (58) idézet (83) lindás (141) magány (6) nótár mary (6) paulo coelho (5) shakira (5) spanyol (5) szeretet (46) szomorú (41) vers (30) vidám (12) videó (6) Címkefelhő

Az elkényeztetett perzsa macska

2007.05.28. 10:07 - HamiaLinda SPANYOL ZENE

Címkék: idézet

Howie a hatalmas perzsa cica a 15 éves Kristennel és annak családjával élt egy ausztrál kisvárosban. Egy hosszabb tengerentúli utazás alkalmával, mivel a macskát nem vihették magukkal, az 1600 mérföldre élő nagyszülőkre bízták kedvencüket. Visszatérve az utazásról azzal a szörnyű hírrel kellett szembesülniük, hogy a macska eltűnt. Szinte biztosak voltak benne, hogy kedvencük elpusztult, hiszen az elkényeztetett macskájuknak esélye sincs, hogy túlélje az utca borzalmait. Egy év elteltével házuk bejárati verandáján egy szerencsétlen kóbor cica jelent meg. Csontsoványra lefogyott, több sebből vérzett, mocskos és farkaséhes volt. Mikor Kristen megpillantotta rögtön tudta, hogy ez az ő elkényeztett perzsa cicája. Finoman felemelte, és sírva fakadt, mikor meghallotta boldog dorombolását.
Howie a 12 hónap alatt másfél ezer mérföldet tett meg hazáig. Az elkényeztett, dédelgetett perzsa macska vad folyókon kelt át, barátságtalan sivatagokon vágódott keresztül, és átküzdötte magát Ausztrália isten háta mögötti vidékeinek hatalamas pusztaságain. Tudta, hogy merre van az otthona, és sem a távolság, sem a veszély nem tudta elriasztani. Újra el akart terülni a puha heverőkön, lustán várni az elébe tálalt finom enni- és innivalót, amit azonban valószíbűleg a legjobban akart: ismét dorombolni annak a kislánynak az ölében, aki őt úgy szerette, és akihez ő annyira kötődött. Ez a szeretet hatalma!


Mikor elolvastam ezt a történetet, megkönnyeztem. Egy évig vándolrolt, valószínűleg többször eltévedt, fázott, éhezett, egyedül volt. De nem adta fel! Kitartott, hitt benne, hogy egyszer hazajut. És megcsinálta! A szeretet tartotta életben és a hit, hogy valahol várja őt egy család.
Minden szeretet, amit kapunk meg kell becsülni, értékelni kell! Ez az elkényeztett perzsa cica tudta ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hamialinda.blog.hu/api/trackback/id/tr7888150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Móni · http://keszegecske.b13.hu/ 2007.05.28. 18:01:31

végtelenül szép történet!

Zsu 2007.05.28. 18:09:33

Érdekes, annyira akarta a macska h bejött neki??? Ezek szerint lehetséges?!
Móni!
Az oldaladon! ez nagyon igaz!

"Amint kimondtam, hogy már nem érdekel az egész, és nem fogok próbálkozni, kis idő múlva valami olyasmi történt, ami újra hitet adott, hogy mégse legyek teljesen érdektelen."

Poqi · http://www.poqita.blogol.hu/ 2007.05.29. 22:59:27

erről a történetről eszembejut az egyik kedvenc filmem, Úton hazafelé, ott 2 kutya és 1 macska volt :)

Móni · http://keszegecske.b13.hu/ 2007.06.01. 20:46:33

Köszike, hogy beleolvastál a blogomba! :)


süti beállítások módosítása